Raad-de-plaat-3
Raad de plaat

Wie, wat, waar en wanneer?

Wie, wat, waar of wanneer? Heb jij een geheugen als een olifant, een algemene ontwikkeling waar je u tegen zegt of een buitengewoon talent voor puzzels en quizjes? Doe dan mee met ‘Raad de plaat’. Wie weet pak jij die kekke prijs en ben je binnenkort weer helemaal zen. Want Gaston, wat is er te winnen?

Raad welk iconisch project je hier voor een deel ziet en win een puzzel van de volledige foto. Uiteraard voorzien van het VHB 190-jaar-logo. Een uniek en zeldzaam exemplaar dus. Verzamelaars staan ervoor in de rij!

Doe mee!

Uit de vele goede inzendingen is de volgende winnaar uit de bus gekomen:

Jan van Soest

Hij wint die felbegeerde puzzel mét VHB 190-jaar-logo! Gefeliciteerd Jan!
Het goede antwoord was: de Kiltunnel én Drechttunnel op onze voorbouwlocatie.

De foto geeft een overzicht van het bouwdok in Barendrecht. Ten tijde van de foto werden hier de tunnelelementen van 2 verschillende tunnels tegelijk gebouwd. Links zijn de elementen voor de Kiltunnel te zien en rechts de elementen voor de Drechttunnel.

Beide tunnels zijn in 1977 opgeleverd en bestaan tevens beiden uit 3 afzinkelementen van 110 en 115 meter. Een groot verschil tussen de tunnels was dat de kiltunnel 2 kokers had t.b.v. 2×2 rijstroken en de Drechtunnel 4 kokers t.b.v. 2 maal 4 rijstroken verdeeld over deze kokers. Dit laatste maakte de Drechttunnel destijds de breedste afgezonken tunnel ter wereld.

Deel dit artikel
Vorig artikel Uit de oude doos
1985 Kantoor Beverwijk
We voelen ons overal thuis…

De kantoren van Van Hattum en Blankevoort door de jaren heen

Volgend artikel Facts and figures
© Marina Kemp - Parkeergarage - Jaarbeursplein - preview 005
Parkeergarages