WVD-211102-041
Voorwoord

We laten ons niet beperken door de kaders

In vergelijking met 190 jaar is het misschien te verwaarlozen, maar ook ik vierde onlangs een jubileum: augustus 2021 was ik 25 jaar in dienst bij Van Hattum en Blankevoort. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en tijdens een vakantiebaan bij de zoutfabriek in Harlingen maakte ik kennis met de concerncollega’s van Visser & Smit Bouw. Vanwege mijn hts-opleiding civiele techniek, tipte ze me om bij Van Hattum en Blankevoort te solliciteren. Ik had meerdere sollicitaties, maar het traineetraject van VHB waarin je in korte tijd alle disciplines leert kennen, sprak me het meest aan. De rest is geschiedenis!

In 25 jaar leerde ik vele kanten van het bedrijf én van mezelf kennen. Ik ging van werkvoorbereiding naar uitvoering en van projectcoördinatie naar projectmanagement. En nu ben ik al ongeveer vijf jaar directeur integrale projecten. Het project dat me het meest is bijgebleven, is de Westrandweg. Natuurlijk vanwege het bijzondere materieel – zoals de enorme horizontale kraan Hercules – maar juist ook vanwege het verloop. Niet alles begon even voorspoedig, maar met elkaar lukte het om weer flow in het werk te krijgen. Dat is wat mij betreft typerend voor héél de organisatie. We geven niet zomaar op. We zoeken binnen (en soms buiten) de kaders vanuit onze ervaring altijd naar slimme oplossingen. En daarbij denken we vanuit de wens van de klant en niet vanuit de techniek.

Jan-oud

Natuurlijk is er ook het nodige veranderd. Onze oplossingen krabbelen we gelukkig niet meer op de achterkant van een sigarendoosje, maar werken we volledig digitaal uit. Ik ben dan ook blij dat we ontwerp weer in eigen huis hebben. En als we terugkijken naar onze hele historie van 190 jaar, dan kunnen we alleen maar concluderen dat we een hele adaptieve organisatie zijn. Van een kleine baggeraar uit Sliedrecht heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot de complete civiele aannemer die we nu zijn. We zijn flexibel en passen ons continu aan de veranderende markt aan. En sterker nog: we wachten niet op de overheid of opdrachtgevers… Als we kansen zien die ons gezamenlijk vooruit helpen, pakken we die met beide handen aan. We nemen graag het voortouw en laten ons niet beperken door de kaders.

Dat laatste geldt zeker voor binnenstedelijk bouwen. Niet voor niets hét thema van deze editie van ons Jubileummagazine. Met vernuft, durf en pioniersgeest realiseerden we vele prachtige projecten in het hart van de stad. Ik wens u veel leesplezier!

Jan Jalving – Directeur Integrale Projecten Van Hattum en Blankevoort

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Volgend artikel Samen sterk
WVD-211106-012
De visitekaartjes van Amsterdam

Eeuwig samenwerken in de hoofdstad