Amsterdam1
'Vergeten' veiligheid

De bouwplaats van toen

Auto’s zonder gordels, stopcontacten waar nog kindervingertjes in pasten en glaasjes met sigaretten naast het schoteltje rolmops op een verjaardag… Vroeger was níet alles beter. Door meer kennis en bewustwording zijn we dingen anders gaan doen. Veiliger en minder schadelijk.

 

Maar hoe zit dat eigenlijk op de werkvloer? Wat deden we vroeger wat we nu anders zouden doen? Of beter nog: was deden we toen níet wat we vandaag door voortschrijdend inzicht wél doen? Zet je veiligheidsbril op en ga voor de zekerheid zitten: onze veiligheidskundigen beoordelen een foto uit de oude doos.

  • Eigenlijk ben ik best positief over dit project. Er zijn al een soort aanvaarbeveiligingen te zien. Al kun je je natuurlijk wel afvragen of ze sterk genoeg zijn.
  • Er staat aan beide zijden een ladder om uit de bouwput te klimmen en er ligt ook bij beide ladders een boot. Daar lijkt dus over nagedacht! Tegenwoordig streven we natuurlijk wel naar een vaste toegang met bijvoorbeeld een trappentoren.
  • Links drijft een soort keet op het water. Het eerste voorbeeld van ‘bouwplaats-inrichting’?
  • Verder is het van deze afstand moeilijk te beoordelen. Maar…

… kijk jij altijd door een veiligheidsbril? Weet je alles van WAVE en valt je iets op dat wij over het hoofd zagen? Weet jij bijvoorbeeld of die hoge hoeden enige bescherming bieden? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Vorig artikel Project
1920px-20010708_Maastricht;_Maasboulevard_under_reconstruction_(cropped)
Da gon vaan uh leije deekske

Bouwen aan de Maas

Volgend artikel Ouwe Rotten en Jonge Honden
WVD-211113-019
Generaties overbruggen

Voormannen vertellen