1985 Kantoor Beverwijk
Uit de oude doos

We voelen ons overal thuis…

Onze roots liggen in Sliedrecht en Monnickendam, maar door de jaren heen streken we op meerdere locaties neer. Een historisch overzicht van onze hoofdkantoren

1831 – 1890
Van Hattum  opereert vanuit Sliedrecht.

1841 – 1905
De standplaats van Blankevoort is voornamelijk Monnickendam

1890
Van Hattum verhuist naar Beverwijk en betrekt een kantoor aan de Velserweg 10. Blankevoort sluit later aan.

1955 – 1958
VHB groeit uit haar jasje en heeft behoefte aan een groter kantoor. De wens is om uit te breiden op de bestaande locatie in Beverwijk, maar onderhandelingen hierover met de gemeente lopen op niets uit. De andere locaties die de gemeente voorstelt, voldoen niet aan de wensen en VHB besluit te verhuizen naar Velsen. De locatie ligt vast, de architect wordt benaderd en de gemeente maakt het perceel bouwrijp. Maar dan komt gemeente Beverwijk alsnog over de brug. Burgemeester Bruinsma wil Van Hattum en Blankevoort toch graag behouden voor de stad en maakt zich hard voor de uitbreiding. VHB krijgt een extra pand én een stuk grond achter het bestaande gebouw om uit te breiden.

1960
Het verbouwde kantoor in Beverwijk wordt officieel geopend.

1960 -1993
Vele generaties VHB’ers werken in Beverwijk aan onze toonaangevende projecten en de toekomst van ons bedrijf.

1993
Na ruim honderd jaar besluit VHB Beverwijk toch te verlaten. Het is de wens om zich centraler te vestigen. We vinden een kantoor in Woerden op de Korenmolenlaan 2.

2017
De volgende verhuizing laat minder lang op zich wachten. In 2017 verhuizen we naar het ‘VolkerWessels-dorp’ aan de Lange Dreef in Vianen.

Deel dit artikel
Vorig artikel Project
© Marina Kemp - VHB - Beursplein A'dam 02
Een ondergrondse kathedraal

Bouwen op het drukste punt van de stad

Volgend artikel Raad de plaat
Raad-de-plaat-3
Wie, wat, waar en wanneer?