WVD-190115-010
Voorwoord

Trots op het verleden, klaar voor de toekomst

Geboren en getogen in Eygelshoven Limburg groeide ik op tussen de steenkolenmijnen en alle bedrijvigheid die dat met zich meebracht. Al van jongs af aan was ik daarom gefascineerd door industrie, bouw en techniek. Na de middelbare school koos ik dan ook voor een studie elektrotechniek. In Limburg was weinig werk en dus verhuisde ik naar het midden van het land. Via onder andere de Nederlandse Spoorwegen kwam ik bij Volker Stevin Rail & Traffic (later Vialis) terecht. Als projectleider dynamisch verkeersmanagement maakte ik voor het eerst kennis met Van Hattum en Blankevoort.

Door de jaren heen kreeg ik steeds vaker met dit mooie bedrijf te maken. Ook later in mijn rol als projectdirecteur grote integrale projecten. Ik hield me bezig met complexe werken die nét iets meer aandacht nodig hadden, zoals: Hooggelegen in Utrecht, de N18 in de Achterhoek en de tunnel in Nijverdal. Van Hattum was in deze projecten één van de combinanten. Wat me toen al opviel en wat ook nu ons bedrijf nog typeert is de enorme passie, betrokkenheid en creativiteit in techniek. De trots wanneer we samen een project tot een goed einde brengen… Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Die betrokkenheid zie je ook terug in de hoge gemiddelde dienstjaren. Sommige mensen die ik ruim twintig jaar geleden voor het eerst ontmoette, kwam ik weer tegen toen ik hier twee jaar geleden directeur werd!

DSC00039

Van Hattum en Blankevoort heeft de afgelopen 190 jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt en blijft zich ook nu nog vernieuwen en verbeteren. We hebben inmiddels ontwerp weer in eigen huis en beschikken daarmee over een creatieve, krachtige en slagvaardige organisatie waarmee we topprestaties kunnen leveren en klaar zijn voor de toonaangevende projecten van de toekomst. We zetten nóg meer in op digitalisering, maar verliezen daarbij ons vakmanschap en rendement niet uit het oog. Daarnaast blijven we werken aan veiligheid en zijn we ook goed op weg om onze ‘groene’ ambitie te behalen: de duurzaamste bouwer in 2025.

Van Hattum en Blankevoort heeft een indrukwekkende historie van ingenieuze kunstwerken, infrastructuur en civiele betonconstructies. Toch liepen en lopen we er niet zo mee te koop. We zijn trots op wat we doen, maar vergeten dat soms te vertellen. Dit magazine is dan ook een mooi eerbetoon aan al die prachtige projecten en mooie mensen die ze wisten te realiseren.

Veel leesplezier!

Raymond Jansen – Directeur Van Hattum en Blankevoort

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Volgend artikel Samen sterk
vanHattemenBlankevoortSamenwerkenGoosensvErkel-07DJvD
Teamspirit op de vlakte…

Cruciale samenwerking bij CER