WVD-190115-032
Voorwoord

Trots op het verleden, vertrouwen in de toekomst

‘De cirkel is rond’. Met dat gevoel begon ik in 2018 als Financieel Directeur bij Van Hattum en Blankevoort. Toen ik 25 jaar geleden binnenkwam bij VolkerWessels – eerst bij zusterbedrijf HOMIJ Networks – wist ik namelijk al: ooit wil ik bij Van Hattum en Blankevoort werken. De infra-tak sprak me enorm aan en daarnaast was ik onder de indruk van al die complexe projecten. Van die robuuste betonnen constructies, met de Deltawerken natuurlijk als ultieme voorbeeld. Na HOMIJ zocht ik een nieuwe uitdaging, maar helaas was er toen nog geen plek bij Van Hattum. Ik vervolgde mijn loopbaan binnen VolkerWessels en was ruim tien jaar lang concerncontroller. Het eerste project dat ik bezocht, was er wel een van Van Hattum en Blankevoort: de Sijtwendetunnel. Een uniek project!

130523 - VSMC

Ook daarna had ik niet te klagen over bijzondere projecten. Als CFO van VSMC was ik betrokken bij grote offshore windprojecten en de bouw van kabellegschip de Stemat Spirit. Discovery Channel wijdde er zelfs een aflevering van Mighty Ships aan… Een fantastische tijd! Toch zat Van Hattum en Blankevoort nog steeds in mijn gedachten. Via Volker Stevin International, Volker Stevin Offshore en VolkerInfra kwam mijn wens in 2018 dus eindelijk uit. Hoewel het soms jammer is dat we niet meer de dynamiek kennen van de buitenlandse werken, staan we bij Van Hattum en Blankevoort nog steeds bekend om onze indrukwekkende projecten. Dat vind ik mooi aan ons bedrijf. Het is vaak groots en meeslepend. En voor mij persoonlijk zijn de projecten natuurlijk ook financieel boeiend.

Van de Deltawerken tot OpenIJ en van Isala Delta tot aan IJboulevard. De complexe waterbouw zit in het DNA van ons bedrijf. We beschikken over de kennis en kunde om keer op keer slimme oplossingen te bedenken. Zeker nu we ook ontwerp weer zelf in huis hebben. Daarnaast zijn we één van de weinige bedrijven in de infra met nog eigen timmermannen. Die ervaring en het vakmanschap maken ons slagvaardig. Toch zit daar ook meteen een uitdaging. We moeten ervoor zorgen dat we kennis overdragen en behouden. Dat we jonge mensen enthousiast maken voor ons bedrijf en de branche. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat lukt. De aannemerij is namelijk bij uitstek een branche waar mensen nog de kans krijgen door te groeien. En zeker binnen VolkerWessels met onze eigen vakschool. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die van timmerman zijn doorgegroeid naar voorman en uitvoerder. En kijk naar mij, ik ben ooit begonnen op de mavo. Daarom vind ik het een eer dat ik nu financieel eindverantwoordelijke mag zijn van dit mooie bedrijf. Ik kijk met trots terug op ons verleden en met minstens evenveel vertrouwen naar de toekomst!

Ik wens u veel plezier bij het lezen van ons laatste Jubileummagazine met het thema ‘Wind & Water’.

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Volgend artikel Samen sterk
Schermafbeelding 2022-03-30 om 09.51.41
Schouder aan schouder op de kade

De samenwerking met Stena Line