Kop cutterzuiger 2
'Vergeten' veiligheid

Balanceren op de snijkop

Auto’s zonder gordels, stopcontacten waar nog kindervingertjes in pasten en glaasjes met sigaretten naast het schoteltje rolmops op een verjaardag… Vroeger was níet alles beter. Door meer kennis en bewustwording zijn we dingen anders gaan doen. Veiliger en minder schadelijk.

 

Maar hoe zit dat eigenlijk op de werkvloer? Wat deden we vroeger wat we nu anders zouden doen? Of beter nog: was deden we toen níet wat we vandaag door voortschrijdend inzicht wél doen? Zet je veiligheidsbril op en ga voor de zekerheid zitten: onze veiligheidskundigen beoordelen een foto uit de oude doos.

Kop cutterzuiger 1
  • Het positieve: deze mannen dragen in ieder geval handschoenen. Al is niet helemaal duidelijk of ze ook echt voor dit werk geschikt zijn.
  • De schoenen van de mannen lijken in ieder geval niet geschikt voor dit werk. En dat de pet bestand is tegen stoten en vallende voorwerpen, valt ook te betwijfelen. Al hebben alle andere heren zelfs helemáál niets op hun hoofd.
  • Voor werken boven dit water zou een reddingsvest zeker geen overbodige luxe zijn.
  • Je kunt je ook afvragen of het verstandig is te gaan staan in of op dit stalen gevaarte met aan alle kanten scherpe uitsteeksels. Er is geen valbeveiliging te zien. Dit geldt ook voor de tweede foto. Hoewel de meneer voorop gekleed lijkt voor een zwempartij, denk ik niet dat hij hier graag naar beneden valt.

Kijk jij altijd door een veiligheidsbril? Weet je alles van WAVE en valt je iets op dat wij over het hoofd zagen? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Vorig artikel Project
© Marina Kemp - Isala Delta - oktober 2018 049
De Deltawerken van Overijssel

Alle ruimte voor de IJssel

Volgend artikel Project in vogelvlucht
20210720 Topview 462A7000
De sluis van de eeuw…

Zeesluis IJmuiden in het kort