jeroen-voorwoord
Voorwoord

Van Hattum op zijn best

  • Tekst: Jeroen Bonekamp

Nog geen 190 jaar, maar toch al een tijd geleden ben ik begonnen in dit mooie vak. Mijn eerste werk: de bouw van het F3 productieplatform. Het bedrijf waar ik toen zat werkte op dit project samen met Volker Stevin Construction International (VSCI) en Van Hattum en Blankevoort. Toen al was ik onder de indruk van de kennis en kunde van de bedrijven, maar ook van de goede sfeer en samenwerking. Trotse bedrijven met trotse werknemers, toonaangevend in de markt. Niets is toeval in het leven: ik ben al een aantal jaar de trotse voorman van Van Hattum en Blankevoort en heb de eer om het 190-jarig jubileum mee te maken.

Al een kleine twee eeuwen draagt Van Hattum en Blankevoort bij aan het Nederland van nu. We zijn een innovatief en ondernemend bedrijf dat inspeelt op de veranderende omgeving en oplossingen zoekt voor maatschappelijke opgaves. Mobiliteitsvraagstukken, waterveiligheid en waterkwaliteit, de energietransitie… We zijn erbij en helpen mee aan betrouwbare, vitale en duurzame infrastructuur in Nederland. Ons circulaire viaduct was een primeur in de ontwikkeling van circulaire infrastructuur, we lopen voorop met digitalisering van ons bouwproces en ontwikkelen ons snel op gebied van emissieloos bouwen. Dit alles doen we met zorg voor mens en omgeving, met verantwoordelijkheid en met creatieve oplossingen. En uiteraard met passie en plezier, veilig en vertrouwd!

Foto Jeroen Bonekamp op eerste project LOW RES dient als impressie

We begonnen ooit als familiebedrijf en zijn dat nog steeds. Dat verbindt en creëert betrokkenheid. Collega’s werken met hart en ziel aan onze projecten en zetten altijd dat stapje extra voor onze klanten. Die samenwerking is de sleutel tot succes én maakt het werken aan projecten zo leuk. We zijn zuinig op onze mensen en hebben zorg en aandacht voor elkaar. Collega’s durven hun verantwoordelijkheid te nemen en krijgen daar ook de ruimte voor. Mede hierdoor acteren we op de hoogste veiligheidsstandaard in de branche. Samen sterk, dat is van Hattum op zijn best!

De komende jaren staat Nederland voor immense opgaves in de infrastructuur. Er moet veel gebeuren om de economie te versterken, onze voeten droog te houden én de grote klimaatopgave te realiseren. Wij zijn er klaar voor om samen met onze klanten de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Net zoals we de afgelopen 190 jaar hebben gedaan. We hebben er zin in!

Geniet in dit magazine van onze rijke historie. Veel leesplezier!

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Volgend artikel Ouwe Rotten en Jonge Honden
ouwerottenjongehonden
Rekenmeesters

Een oude rot en een jonge hond over de schone kunst van het calculeren.